No items found.

Tio år som processjurist på Nordbro

October 13, 2021

Nordbro har just nu en annons ute om att vi söker fler processjurister. Chefsjurist Klara Östberg har arbetat tio år på Nordbro och här delar hon med sig av hur hon har det på jobbet och berättar om varför Nordbro är just den arbetsplats som skickliga jurister borde söka sig till.

Tio år på Nordbro

År 2011, när jag var 25 år gammal, började jag jobba på Nordbro som processjurist. Det var redan från start en otroligt spännande roll som jag direkt stormtrivdes i. Nordbros kunder består till största delen av små och medelstora företag, vilket innebär att kontakten oftast hålls direkt med ägaren – således inga mellanled. Detta gör arbetet effektivt och roligt. Man kommer väldigt nära kunden och dennes verksamhet och därigenom kan man anpassa hjälpen efter behoven. Det är också en enorm tillfredställelse att som jurist känna att man verkligen gör skillnad.

Mitt mål som processjurist är så klart alltid att vinna, men att ”vinna” betyder inte samma sak för alla kunder. För någon betyder en vinst just en vinst i en dom, medan det för en annan kan handla om att tvisten blir löst så fort som möjligt. Kundkännedom är A och O. Oavsett vad målet är för en viss tvist ser jag det som ytterst viktigt att kunden är med och förstår vad som sker under hela processen. Man kan ju inte vinna om man inte vet vad en vinst är för den aktuella kunden!

På Nordbro formar man sin karriär baserat på kompentens, driv och engagemang. Även om jobbet som processjurist är väldigt självständigt jobbar vi med ett välorganiserat handledarskap. Efter några år blev jag handledare till nya jurister, vilket sedan ledde till att jag blev biträdande chefsjurist år 2015. I och med bolagets expansion tillsattes även en operativ ledningsgrupp år 2016, vilken jag blev en del av. År 2018 blev jag chefsjurist – en position som jag fortfarande innehar.

Klaras arbetsdag

Som chefsjurist är jag involverad i många processer, men mer sällan som ansvarigt ombud. Min arbetsvecka är otroligt varierande och inbegriper bland annat att stötta juristerna i deras pågående mål, rekrytera nya jurister, tillse att varje kund matchas med rätt jurist i varje enskilt mål, budgetarbete, uppföljning och mycket, mycket mer. Som ansvarig för juristavdelningen måste jag alltid vara beredd på att kasta om i mitt schema för att kunna bistå där jag behövs som mest.

Att vara processjurist innebär som sagt omfattande klientkontakt, närvaro i domstol och omfattande självständigt arbete genom att upprätta olika inlagor/skrivelser/avtal, genomföra utredningar samt förhandla med motparter.

Rollen passar dig som är ansvarstagande och gillar att arbeta självständigt, inte räds inför att fatta beslut, samt både är snabbtänkt och noggrann. Du ska även ha ett brinnande intresse för kundvård. Vi gillar jurister som kan tänka utanför boxen och som har ett förhållningssätt som präglas av entreprenörskap. Nordbro genomsyras av detta och har en platt organisation där alla är välkomna att bidraga med idéer till positiv förändring.

Låter detta som en arbetsplats som du vill bli en del av? Är du den person vi söker och passar din profil in på rollbeskrivningen? Då ska du inte tveka att söka dig till oss!

Nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress nedan för att få vårt nyhetsbrev.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.